Welk fietskrat is geschikt voor de middelbare school? Lees deze tips.

Fietskratten voor scholieren zijn populair. Veel kinderen willen graag een krat op hun fiets voor het makkelijk meenemen van - in elk geval - hun schooltas. Als ouder is het dan de vraag: welke fietskrat is het best, voor een scholier - brugklasser - die gaat beginnen aan de dagelijkse rit naar de middelbare school? Het antwoord van Fietskrat.nl is als volgt.

Veelvoorkomende formaten van een fietskrat zijn, uitgedrukt in het aantal liters: 25L, 40L en 50L. 

Een fietskrat van 25 liter is normaal gesproken te klein om een gemiddelde schooltas voor de leeftijd vanaf zo'n 12 jaar fatsoenlijk in mee te kunnen nemen. Een kleiner krat kan wel handig zijn voor op een kleinere fiets, of voor achterop een fiets voor volwassenen, maar voor een (boeken)tas waarin nog wel iets meer gaat dan alléén een broodtrommeltje, stuk fruit en flesje drinken, is een krat van 25 liter gauw te klein. 


Fietskrat voor scholieren


BESTE TIP >>>Een fietskrat van 40 liter<<<
wordt in deze leeftijdscategorie veelgebruikt. Het echte fietskrattenmerk Kerri bijvoorbeeld heeft een flink aantal kratten met bijbehorende afmetingen. In veel kleuren, dus lekker veel keus.

Het is een voordeel als het fietskrat ook beschermd kan worden met een zogeheten Hooodie; dat is een afdekhoes, ook vaak afdekzeil of gewoon krathoes genoemd. Tegen regen, stof en soms ook bij harde wind kan zo'n (hippe) hoes ook voor de jeugd prettig zijn.

Let er hierbij wel op dat de krathoes ook echt gaat passen. Advies: meet daarom vóór aankoop lengte keer breedte keer hoogte van de schooltas of andere tas die erin moet. En houd er daarbij rekening mee dat de hoes het liefst plat of anders slechts een tikkeltje bol kan komen te staan.

Een fietskrat van 50 liter zoals bijvoorbeeld het merk Basil er meerdere van heeft, is in het straatbeeld veel te zien. Voor een gemiddelde, jeugdige scholier op het voortgezet onderwijs is dit formaat echter aan de grote, logge kant. 

Dan is er ook nog een houten fietskrat. Dit ziet er eveneens hip uit en is een mooi, authentiek product. Maar omdat hout van zichzelf al zwaar is, is dit voor een scholier meestal een minder goed idee. Zeker omdat het geheel mét tas erin uiteraard nog een stuk zwaarder uitvalt.

>>> Kortom: met een kunststof fietskrat, zeker in een gemiddeld formaat van 40 liter, behoudt uw kind ook onderweg makkelijker zijn of haar balans. Deze is er bovendien in veel verschillende kleuren.


Fietskratten voor onder andere voortgezet onderwijs

 

 

Lees meer
Filter uw producten*Incl. btw
Pagina 1 van 1