Ortlieb

Ortlieb is een merk met wereldfaam, afkomstig uit Duitsland. Het begon in 1982 met het maken van fietstassen en andere uitrusting die van oprichter Hartmut Ortlieb waterdicht moesten zijn. En nog steeds is 100% waterproof één van de belangrijkste peilers van Ortlieb, met de meest innovatieve technieken. De eerste fietstassen werden met de hand werden gemaakt, maar nu is het productieproces geperfectioneerd, het assortiment enorm uitgebreid en zijn de gebruikte technieken de allerbeste in de fietstassenwereld.

De producten van Ortlieb staan bekend om het oerdegelijke materiaal en de perfect dichte afsluitingen, in de vorm van rolsluitingen, waterdichte ritsen, klittenbandsluiting en schuifsluitingen. Het design is mooi én heel herkenbaar, zonder overdreven poespas, maar met strakke en subtiel gevarieerde elementen. Ook duurzaamheid speelt bij Ortlieb een sleutelrol.

Ortlieb fietstassen zijn gewild bij fietsers, e-bikers, toerfietsers, racefietsers en andere sportieve fietsers. Maar ook bij de e-biker of fietser die een Ortlieb fietstas wil voor op zijn of haar stadse rit, zoals van en naar het werk. Met de garantie van de hoogste kwaliteit, 100% waterdichtheid en Duitse degelijkheid.

Kenmerken van Ortlieb-tassen

Een Ortlieb fietstas kan eigenlijk overal tegen, zodat uw eigendommen beschermd zijn. Of het nou om kleding gaat, een tablet, of eten en drinken. Vocht houdt een Ortlieb-tas zeker tegen. Gegarandeerd waterdicht, belooft én bewijst dit Duitse merk. Ook stof blijft bij een fietstas van Ortlieb beperkt tot op de buitenkant. Hetzelfde geldt voor zand en ander vuil. Het oersterke materiaal en de doordachte sluit- en bevestigingsmethoden zijn hier de standaard.

Dat geldt voor alle soorten fietstassen van Ortlieb. Dus voor zowel de voortassen, de achtertassen, de stuurtassen, de frametassen en zadeltassen. Stuk voor stuk sportieve tassen voor fiets, e-bike, mountainbike, trekking- of touring fiets, racefiets en andere snelle soorten fietsen. Voor actieve mensen in de natuur en/of dagelijks in een urban omgeving.

De verschillende tassen van Ortlieb

Van zadeltas tot voorwieltas, achterwieltas en Trunk-Bag. Van frame bag tot dubbele bagagedragertas. Ortlieb heeft veel, wereldwijd bekend geraakte modellen in huis. Zoals de Back-Roller, onderdeel van de achterwieltassen. Robuust, ruim en praktisch zijn de sleutelwoorden bij dit model voor op de bagagedrager. Zo heeft u bij de Back-Roller via het geïntegreerde Quick-Lock systeem maar één handeling nodig om deze los te maken en te bevestigen. En voor de 'stadse' fietser is er onder meer de Urban-Line met casual City-Look. Daarnaast is er de High Visibility Line: zowel voor in de stad als in de natuur, voor maximale zichtbaarheid en veiligheid.

Combineer diverse tassen van Ortlieb

Omdat de Bikepacking fabrikant uit Duitsland speciaal oog heeft voor het optimaal en volledig kunnen benutten van alle ruimte op de fiets, is bewust de mogelijkheid gecreëerd om meerdere modellen fietstassen te kunnen combineren. Denk aan de combinatie van enkele Back-Rollers met bijvoorbeeld een tweetal Sport-Rollers aan het wiel. Handig, wáár ook ter wereld.

Achtertassen, voortassen, stuurtassen, zadeltassen, frametassen

De achtertassen van Ortlieb zijn naast 100% waterdicht ook licht van gewicht en slijtvast. De al aangestipte Back-Roller is de klassieker, gemaakt van scheurvast cordura- of polyesterweefsel. U kunt kiezen uit een inhoud van 40 of 70 liter per paar. Populaire combinaties zijn bijvoorbeeld een set Back-Rollers voor aan het achterwiel met een Rack-Pack voor op de achterdrager. Andere voorbeelden van achtertassen van Ortlieb, speciaal voor naar het werk of naar de winkel (Ortlieb noemt het City Biking), zijn de modellen Velo-Shopper (met speciale afsluiting voor het shoppen) en de Office-Bag, met ruimte voor laptop, tablet en paperassen. Dit gerenommeerde merk maakt zelfs fietstassen voor ligfietsen. En mede dankzij de schouderriemen zijn alle achterwieltassen van Ortlieb ook van de fiets of e-bike af gemakkelijk mee te nemen.

Fietstassen Ortlieb

De voortassen van Ortlieb zijn naast geheel waterdicht eveneens erg laag van gewicht, evenals zeer slijtvast. Bekende Ortlieb modellen van fietstassen voor aan het voorwiel (maar ook te gebruiken voor aan het achterwiel) zijn de Sport-Packer en de Sport-Roller. Ze zijn zeer compact, zitten tijdens het fietsen nooit in de weg, en zullen nooit een te zware last vormen aan de voorzijde van uw tweewieler. Ook de voorwieltassen kunnen van de fiets af makkelijk gedragen worden. Daarbij zorgt het Quick-Lock systeem voor makkelijk afpakken en weer bevestigen van de tas.

De stuurtassen van Ortlieb, voor zowel touring als city biking, zijn vanzelfsprekend weer volledig water-, stof- en vuilbestendig. Een groot voordeel is ook dat ze compatibel zijn met het bekende klikbevestigingssysteem KlickFix van Rixen & Kaul. Bekende urban modellen zijn de Velo-Pocket en de Barista. Bekende modellen voor het robuustere trekking- en touringwerk zijn de diverse uitvoeringen van de Ultimate6, zoals de Ultimate6 Classic, de Ultimate6 Plus en de Ultimate6 Pro E. Deze laatst is wel heel speciaal, want voorzien van een laadmogelijkheid voor de smartphone.

De zadeltassen van Ortlieb zijn vanzelfsprekend kleiner, maar benutten nog steeds zo optimaal mogelijk de beschikbare ruimte op de fiets, elektrische fiets dan wel de sportieve trekking bike. Opnieuw extreem waterdicht. Ze zijn opnieuw met één handbeweging los en vast te zetten, terwijl deze zadeltasjes toch zeer stabiel vastzitten. Bekende modellen zijn de extreem lichte Saddle-Bag Micro en de extra grote (!) Seat-Pack.

Garantie van Ortlieb

Tassen en andere producten van Ortlieb zijn oersterk, 100% waterdicht en slijtvast. De producten hebben dus een zeer lange levensduur. Om die reden zit er op Ortlieb-producten maar liefst 5 jaar garantie vanaf de datum van aankoop. Hier leest u meer over de garantieprocedure van Ortlieb.

Voordelen Fietskrat.nl

  • Een leuke krat voor de fiets? Zo gevonden!
  • Standaard lage prijzen
  • Snelle verzending, uit voorraad
  • Ook afhalen mogelijk
  • Betrouwbare levering, via PostNL
  • Beste productinformatie
  • Uitstekende klantenservice
  • Hoge beoordelingen!
Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 7