Klassieke fietskratten

Er zijn tegenwoordig veel verschillende fietskratten. Maar wat zijn nou de kenmerken van een klassiek fietskrat?

Onder een typisch klassiek fietskrat verstaan we een krat met twee handvatten, in de onderkant én zijkanten van de krat zitten gaten (gleuven), de krat zit op de voordrager en de krat heeft de kleur zwart.

>>> Onder een 'klassiek fietskrat' wordt door veel mensen overigens ook wel een houten fietskrat verstaan. Hout is immers een klassieke grondstof.


Het klassieke fietskrat wordt ook wel melkkrat genoemd.
Dit omdat de krat vroeger werd ingezet om melkbussen in te vervoeren. Tegenwoordig gebruikt men een fietskrat voor andere spullen. Zo kunt u gemakkelijk een schooltas, gereedschap, losse spullen, boodschappentas en allerlei andere dingen erin meenemen.

 

Klassiek, zwart, kunststof fietskrat


Pas na de klassieke krat volgden fietskratten in alle kleuren van de regenboog.
Een klassiek fietskrat is zoals gezegd in principe zwart. Het heeft echt een authentieke uitstraling. Daarom is het klassieke krat nog steeds erg populair, merkt ook Fietskrat.nl.

De klassieke krat is gemaakt van dit materiaal: HDPE (hoge dichtheid polyethyleen, of in het Engels High Density Polyetheen). Het stugge HDPE is een soort plastic dat gericht is op een lange levensduur van het product.

Over de bevestiging: de krat wordt geplaatst op de voordrager. Tiewraps zorgen ervoor dat de krat stevig op zijn plek blijft zitten. De tiewraps worden bij Fietskrat.nl altijd meegeleverd bij de bestelling van uw fietskrat.

Fietskrat.nl biedt u de optie om uw klassieke fietskrat hipper te maken. Zo kunt u een leuke fietskrat-sticker kopen (past alleen op Kerri kratten van 40 liter). Wilt u uw spullen droog houden? Kijk dan eens naar de afdekhoezen voor de klassieke krat. TIP: Tegenwoordig kan een klassiek fietskrat ook achterop uw fiets.

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 1