Zwarte fietskratten

Hét van origine meest authentieke fietskrat, is een zwart fietskrat, van kunststof. Zwarte fietskratten sieren nog altijd het straatbeeld en worden op Fietskrat.nl het meest verkocht.

Een klassiek fietskrat is door de jaren heen een blijvertje en dat bewijst wel de historie van deze fietsaccessoire: de allereerste kunststof kratten voor op de fiets, tientallen jaren geleden, waren immers ook al in het zwart. Het zwarte fietskrat heeft de laatste jaren navolging gekregen in allerlei andere kleuren. Van fris zomers tot krachtig bruin. Maar allemaal geïnspireerd op het oorspronkelijke krat in het zwart. 

Allerlei formaten zwarte fietskratten
Zwarte fietskratten zijn er natuurlijk in meerdere soorten. Zoals: in meerdere formaten, van klein (zoals 20 liter) tot groot (zoals 50 liter). De kleinste passen ook op de achterdrager (bagagedrager) van de grote fiets én op de voordrager van een kinderfiets. Ook zijn ze er van meerdere merken, zoals Lastpak, Kerri, Edge, Basil en Steco. Al deze merken hebben goede zwarte fietskratten in een lage prijscategorie.

>>> Behalve de normale zwarte kratten, zijn er ook speciale: denk aan het inklapbare fietskrat, in het zwart.

Zwart fietskrat


Een zwart fietskrat is normaal gesproken een (sterk) kunststof krat
Zwarte fietskratten zijn in principe altijd plastic kratten. Een zwart kunststof fietskrat is sterk en duurzaam, en kan dus lang mee, ook de goedkope kratten. Zeker wanneer het krat gemaakt is van het stugge kunststof HDPE (hoge dichtheid polyethyleen, of in het Engels High Density Polyetheen).

Melkkrat
Een zwart melkkrat wordt ook wel melkkrat genoemd, omdat het ooit werd gebruikt om melkbussen in te vervoeren. Anno nu wordt het natuurlijk gebruikt voor allerlei andersoortige spullen. Van schooltas, sporttas en boodschappentas tot gereedschap, extra kleding, laptoptas en andere goederen. 

Transportfiets
Een groot voordeel van een fietskrat in het algemeen, is dat u als fietser onderweg al uw spullen goed in het zicht heeft. Tenzij u, zoals genoemd, een kleinere variant kiest en die liever achterop meeneemt. Om het (zwarte) fietskrat voorop te kunnen plaatsen, moet u wel een voordrager hebben; standaard op uw transportfiets of anders apart besteld en gemonteerd.

Zwart fietskrat met hoes

Zie ook het aanbod aan zwarte fietskratten op Fietskrat.nl, specialist in... juist: fietskratten. U vindt hier grote zwarte kratten, gemiddelde grote zwarte kratten en kleine zwarte kratten. Kijk en vergelijkt u zelf, of het nu gaat om een fietskrat voor uw eigen fiets of voor een kinderfiets. U kunt er desgewenst ook een bijpassende krathoes bij nemen.

>>> De beschrijving en specificaties bij elk zwart fietskrat vertellen u méér! Zie onderstaand assortiment.

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 2