Fietskrat in combinatie met een kinderzitje

Heeft u een transportfiets (dus een fiets met voorop een voordrager/transportrek) en vraagt u zich af u op deze fiets een voorzitje kunt monteren? Het antwoord vindt u op deze pagina. 

Genoeg ruimte tussen zitje en voordrager
Als u een voorzitje op uw transportfiets wilt monteren, kijkt u naar de ruimte tussen het zitje en het transportrek. Immers, u dient genoeg ruimte over te houden voor de voetsteuntjes van het zitje én uw kind moet natuurlijk zijn of haar beentjes kwijt kunnen. Het is per fiets verschillend hoe ver de achterkant van het transportrek van het stuur af staat. Ook het formaat van het fietszitje telt mee. Sommige voorstoeltjes zijn net iets groter dan anderen, of net iets anders vormgegeven.

Even naar de fietsenmaker
Is de ruimte tussen fietszitje en transportrek (te) krap? U zou uw fietsenmaker kunnen vragen om de voordrager iets naar voren te zetten zodat er extra ruimte ontstaat tussen het stuur en het transportrek. In de meeste gevallen past een voorzitje dan wel. Ook is er dan doorgaans genoeg ruimte voor de beentjes van uw kind zodat deze niet tegen het transportrek/fietskrat aan komen. 

Gewicht en wendbaarheid
Let op: een transportfiets met voordrager en krat stuurt al iets zwaarder dan een normale fiets. Als u daarbij ook nog een fietsstoeltje wilt bevestigen, raden we u aan om goed op te letten of dit veilig voelt. Oefen in ieder geval eens een paar keer met fietsen, zonder uw kind in het voorzitje. Dan kunt u alvast een beetje wennen.

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 2