Fietskratten van Willex

Het merk Willex maakt fietskratten van hout. De fabrikant komt uit België en maakt naast fietskratten ook fietstassen.

De kratten van hout op deze site kunnen gerust karaktervol worden genoemd. Het zijn stoere fietskratten in bijvoorbeeld notenbruin, met een naturelle look of juist in vintage-stijl. Het hout van de meeste authentieke kratten van Willex is massief en gebeitst. Dit beschermt tegen verschillende weersomstandigheden, en zorgt tegelijkertijd voor een ietwat robuuste uitstraling.


Willex fietskrat

Wat verder opvalt aan de fietskratten van Willex, is de vaak ietwat speelse vormgeving. Dit kan betrekking hebben op de vaak ruime handgrepen, die bijvoorbeeld iets gebogen kunnen zijn. Of op de 'indeling' van de houten latten die tezamen de houten krat vormen: het ene krat heeft géén open tussenruimten maar drie brede (of vier smalle) op elkaar liggende latten. En het andere is weer opgebouwd uit latten met ruimte ertussen, voor een meer open, klassiek kratten-uiterlijk.

De kratten geven, al met al, een beetje het gevoel van vroeger. En ze zijn er in groot en klein. Met een inhoud van onder andere 14, 15, 22 en 33 liter. Het bevestigen van de houten fietskratten van Willex gebeurt overigens meestal met hulp van enkele gaatjes in de bodem, die eveneens zorgen voor afwatering.

Fietskratten van Willex

Een fietskrat van Willex is met tiewraps stevig vast te zetten op de voordrager. Willex-kratten passen op zowel smallere als bredere voordragers, bij meerdere modellen mede dankzij extra, meegeleverde geleiderlatten.

Meer weten over houten fietskratten? Of alle houten fietskratten bekijken? Of alleen de houten fietskratten van Willex? Klik dan op de betreffende link of kijk direct hieronder voor alle kratten van Willex.

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 1