Voordrager kopen om van de fiets een transportfiets te maken?

Méér bagage op de fiets? Er ontstaat meer ruimte met een voordrager op uw fiets. Naast achterop nu ook voorop extra plek? Geen transport fiets? Dit maakt helemaal niets uit, er zijn ook losse voordragers te bestellen. Ook handig voor als je bagagedrager in een slechte staat is. Kies dan in plaats van een nieuwe bagagedrager voor een voordrager!

Welke voordrager moet ik kiezen? Er zijn veel voordragers van verschillende merken. De meeste bekende merken zijn Basil, Kerri en Steco. Deze merken bieden voordragers aan in verschillende formaten / afmetingen en kleuren (zwart, matzwart en wit). Voor volwassenen is de wielmaat 26-28 inch een veel voorkomende afmeting van de fiets waarvoor er een geschikte voordrager beschikbaar is. Voor kinderfietsen is dit 20-24 inch.

Monteren van de voordrager. Het stabiel bevestigen van de voordrager is doorgaans heel eenvoudig. Dit monteren gebeurt vaak rondom het midden van het stuur en bij de stuuras, via meestal een universele stuur- en asbevestiging. Vaak is de hoogte trapsgewijs verstelbaar.

De voordrager zit uw vaste lamp niet in de weg; op de voordragers zit een ingebouwde bevestigingshaak speciaal voor de voorlamp van de fiets. Zo blijft u veilig zichtbaar in het donker.

De gemiddelde maat van een voordrager is vaak 30 bij 30 centimeter voor de gewone fiets en 20 bij 20 centimeter voor de kinderfiets. Neemt u goed te tijd om te kijken welke afmeting het krat/mand heeft voordat u (ook) deze aanschaft.

Even geen tas op uw rug of schouder? Zet voortaan uw kantoortas, rugtas of pakaftas op uw voordrager. Heeft u er genoeg van om elke keer die zware tas om al fietsend uw schouder of op de rug te moeten dragen? Zet hem toch ‘lekker’ voorop de fiets, dit scheelt een hoop draagwerk. Houd er rekening mee dat u wel de tas vastzet met spinbinders, zodat de fietstas altijd veilig en stabiel op de voordrager blijft zitten.

Een voordrager voor een kind. Natuurlijk zijn voordragers er in allerlei formaten, zo zijn er ook varianten voor kinderen. Een klein kratje voor uw jongste past zeker goed op de kinderfiets voordrager. Waarin uw kind zijn sporttas en schooltas kan vervoeren.

Pimp uw voordrager. Een voordrager is al een mooie pimp voor de fiets zelf. En een kratje in de goede maat doet voor de uitstraling al helemaal wonderen. Een kratmand of fietsmand misstaat ook niet op de voorddrager. Maar let u wel goed op dat de krat of mand wel past. U wilt natuurlijk niet met een te grote krat/mand fietsen…

Tot slot: wilt u zo nu en dan lekker met uw kind het bos in om een balletje te trappen, maar hoe neemt u die bal dan mee? De oplossing is simpel: bindt de bal eenvoudig vast met een netbinder. Niet alleen handig voor een bal maar voor alles wat past op de voordrager.

Zie onderstaand het aanbod aan voordragers van uiteenlopende soorten en maten, voor elke soort fiets!

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 1