Fietskrat voor achterop

Een fietskrat kan soms óók achterop de fiets, in plaats van alleen op de voordrager. Maar wanneer precies kan een fietskrat op de bagagedrager? Antwoord: een fietskrat achter kan in de regel wanneer deze klein genoeg is. Verder zijn er in principe geen beperkende voorwaarden.

De kleintjes onder de fietskratten kunnen ook nog altijd gewoon op de voordrager, waar de meeste fietskratten op te vinden zijn. De bekendste voordelen van een fietskrat voorop, zijn dat de mee te nemen spullen zich in het zicht bevinden, en vooral dat u er extra ruimte mee wint. Immers, de ruimte achterop uw bagagedrager blijft vrij voor andere tassen of spullen, en met de voordrager is aan de voorzijde van de fiets extra bagageruimte gewonnen.

Fietskrat achter
Maar er kan natuurlijk ook een goede reden zijn waarom u liever een krat achterop de fiets wilt. Zomaar een voorbeeld: misschien heeft u op uw transportfiets of fiets met losse voordrager al wel een ander (groter) fietskrat, maar wilt u er óók nog een achter. Of u heeft geen zin om geld te besteden aan een voordrager en het (weliswaar eenvoudig) monteren ervan, en bovendien aan een klein fietskrat al genoeg.

Fietskrat achterop

Welke fietskratten passen op de bagagedrager?
Een fietskrat moet natuurlijk klein genoeg zijn wil deze achterop de drager passen. De kleintjes onder de fietskratten maken dus het meeste kans. De meeste kratten in het formaat small zullen waarschijnlijk achterop een grote fiets voor volwassenen kunnen. Voorbeelden zijn de verschillende kleuren van de Basil Crate S (25 liter inhoud) en de Kerri fietskrat klein, eveneens verkrijgbaar in veel kleuren.

Lees de afmetingen op Fietskrat.nl
Bekijk altijd goed de afmetingen van uw eigen bagagedrager, en die van de krat dat u op het oog heeft. De afmetingen van de fietskrat van uw voorkeur leest u altijd bij de Specificaties, te vinden bij de betreffende productomschrijving op Fietskrat.nl. Heeft u een passende fietskrat voor achterop, dan bevestigt u deze, net zoals u zou doen bij een krat op de voordrager, makkelijk met de meegeleverde tiewraps. Span deze uiteraard goed en dusdanig aan, op voldoende plekken, dat de krat stevig vastzit.

 

Lees meer
Filter uw producten

Pagina 1 van 3