Fietskratten voor een kinderfiets

Op zoek naar een leuke fietskrat voor kinderen? Niet zo gek, want kinderfietskratten zijn populair. Voor scholieren en andere jongens en meisjes is een fietskrat (junior) vaak net zo praktisch als voor volwassenen. Vind hier meer info over fietskratten voor kinderfietsen van 16 inch, 20 inch en 24 inch. Ze zijn er van kunststof en hout, in roze, blauw, zwart en ieder andere fietskrattenkleur.

Een fietskrat junior is gewild omdat het én praktisch is én feitelijk zelfs een heuse gadget betreft. Een fietskrat voor kinderen kan stoer zijn of juist meer 'lief' als het gaat om de sfeer die het uitstraalt. Veel kinderen vinden het gaaf om een krat op hun fiets hebben, en bepalen daarmee ook deels hun imago.

 

Kinderfietskrat

Fietskrat voor schoolgaande jongens en meisjes
En dat terwijl het vooral reuze handig is. Een fietskrat is er voor het (zeer) makkelijk kunnen vervoeren van bijvoorbeeld de schooltas of de sporttas. Even 'erin gooien' en klaar, zonder dat er bagagedragerklemmen, snelbinders of losse spinnen aan te pas hoeven komen. Uw (klein)zoon of (klein)dochter hoeft niet te passen en meten met de klem of het elastiek totdat de tas goed en stevig vastzit. Dat betekent: niet achteropraken bij eventueel al wegfietsende vrienden en vriendinnen, en geen risico op het onderweg van de fiets raken van een tas die niet goed genoeg vastzit, met eventueel gevaar van dien.

Kinderfietskrat voorop of achterop?
Wat dat betreft heeft een fietskrat nóg een handig voordeel: ook losse spullen of meerdere (kleinere) tassen kunnen er rechtstreeks in mee. Bovendien bevinden de tassen en goederen zich in het zicht, al zijn er ook kinderfietskratten die desgewenst achterop de drager van de fiets meekunnen.

Welke fietskratten passen er op de kinderfiets?
Hierover kunt u altijd lezen in de omschrijving hier op Fietskrat.nl van de betreffende junior fietskrat. Fietskratten in de maten xs (extra small), small en soms ook medium zijn vaak geschikt voor een kleinere fiets, waarbij het concreet gaat om inhoudsmaten rond de 10 liter, 15 liter, 20 liter maar ook nog tot zo'n 25 liter. Er is altijd wel een kinderkrat te vinden voor op kinderfietsen met wielmaat 16 inch dan wel 20 inch of 24 inch.
 

Fietskratten voor kinderen


Voordragers voor een kinderfiets

Het spreekt voor zich dat bij een kinderfietskrat vóórop de fiets, er sprake moet zijn van een transportfiets of van een losse voordrager. Deze laatste categorie fietsaccessoires is er ook speciaal voor de kinderfiets. Het monteren van de voordrager is ook op een fiets voor kinderen niet moeilijk. Het vervolgens plaatsen en bevestigen van het kinderfietskrat is al helemaal een 'fluitje van een cent': dat gebeurt meestal eenvoudigweg met een paar tiewraps. 

Accessoires voor bij een fietskrat voor kinderen
Elk kind heeft zijn of haar eigen voorkeur: wordt het gewoon een zwart fietskrat of een krat in de kleur roze, blauw, groen of andere tint? Maar behalve de kleur van het junior fietskrat is er ook een bijbehorende accessoire waarmee een jongen of meisje zich van en naar schoolplein of sportclub kan onderscheiden: met een afdekhoes. Let echter wel op of de hoes past: afdekzeilen zijn er voornamelijk voor de wat grotere maten (kinder)fietskratten, van in elk geval het merk Kerri. Los daarvan zijn er, naast de gekleurde kunststof / plastic kinderfietskratten, ook houten kinderfietskratten. Zelfs met bekerhouder!

Tip: al eens gedacht aan een klein, opvouwbaar (kinder)fietskrat? Fietskrat junio

Tip: lees altijd goed de betreffende productomschrijving van het gewenste kinderfietskrat, voor alle specifieke info, maten en mogelijke bijbehorende accessoires.

 

 

Lees meer
Filter uw productenPagina 1 van 3