Waterdichte rugzak

Een rugzak die helemaal waterdicht is. Voor naar school, om je laptop in mee te nemen. Veilig je laptop of notebook of tablet in een waterdichte rugzak. Op de fiets of lopend, ook als het keihard regent en je zelf doorweekt dreigt te raken? In deze categorie vind je de écht waterdichte rugtassen.

Het komt daadwerkelijk voor dat een student, scholier of werknemer doorweekt op school, universiteit of kantoor verschijnt. En dan tot de conclusie moet komen dat hij of zij niet alleen een nat pak heeft opgelopen, maar ook een natte laptop. Pas maakten we het echt zelf mee: een medewerker van Fietskrat.nl kwam aan met een nat geworden en daarom gecrashte laptop. Lekker dan...

Waterdichte rugzakken voor naar school, voor op de fiets en lopend in de regen. Ze houden de inhoud ervan - zoals laptops - droog, schoon én heel. En dat is veel waard. Zeker als het een apparaat betreft, of belangrijke papieren of een mooie map. Je kunt er als dagelijks reiziger die een rugtas wil, eigenlijk niet omheen: het online aanbod aan waterdichte rugzakken bekijken!

Waterdichte rugzak voor de laptop

Waterdichte rugzakken die tegen een bui kunnen. Of beter gezegd: tegen een stortbui. Verschillende merken zijn gespecialiseerd in waterdichte oplossingen voor het altijd droog kunnen meenemen van een laptop en andere inhoud van de rugzak. Zelf kun je je drooghouden met een regenpak. Je kunt óók een waterafstotende rugtas kopen. Maar moet het écht waterdicht zijn? Dan kom je al gauw bij de merken Vaude, Ortlieb, AGU en Thule.

Een waterdichte laptop rugzak van Ortlieb, Vaude, AGU of Thule ademt de allerhoogste kwaliteit. Het zijn de wat duurdere, maar simpelweg ook de beste waterdichte rugtassen die er op de markt zijn. We verkopen ook andere, goedkopere maar tevens heel goede merken tassen, rugzakken, overige fietstassen en fietsrugtassen met een stevige waterdichtheid. Denk aan XLC, Contec, New Looxs, Basil en Lynx. Daar zit zelfs een budgetmerk bij! Met de rugtassen die we hier noemen zijn ook echt alle spullen, laptops en inhoud verzekerd van volledige waterdichtheid. Oók bij een hevige, hevige plensbui.

 

Waterdichte rugzak laptop

 

Rugzak waterdicht: voor school, universiteit of werk

Fietskrat.nl verkoopt een keur aan waterdichte rugtassen. Dat wil zeggen:

  • Kies de kleur, print of het motief van je voorkeur.
  • Kies het formaat: filter op liter inhoud.
  • Bekijk de bevestigingsmethode. Sommige rugzakken kun je op de fiets of e-bike monteren. Zoals achterop, voorop, op de bagagedrager of aan het frame of stuur. Andere overigens dus weer niet: lees daarom altijd goed de beschrijving op onze website.
  • Van onze merken die rugzakken produceren hebben we al hun modellen!

Rugzakken – niet alleen voor op de fiets

Fietskrat.nl verkoopt alle merken, soorten en modellen fietstassen. Daarnaast verkopen we óók rugzakken. Deze kunnen niet alleen op de fiets of e-bike dienst doen, maar eveneens wandelend, of tijdens trekking en andere outdoor activiteiten.

Hoe houden onze merken waterdichte rugzakken het droog?

Voor het daadwerkelijk geheel waterdicht maken en houden van een rugzak, heeft elk merk zo zijn eigen techniek. Sommige technieken zijn meer universeel, andere technieken voor een waterdichte rugzak zijn weer unieker en specifieker voor het merk zelf. Hierbij geven we enkele voorbeelden.

Waterdichte rugzakken van AGU | Het Duitse merk AGU heeft voor zijn tassen deze systemen: AGU Dryliner Technology, welded naden en Durable Water Repellent (DWR) coating. Deze kunnen betrekking hebben op waterafstotende eigenschappen of waterdichte eigenschappen. De eerste, AGU Dryliner Technology, combineert een gestikte, waterafstotende buitenlaag met een getapete, waterdichte voering. Dit levert een soort binnenzak op die geheel waterdicht is. De DryLiner-voering is uit de (rug)tas te nemen, zodat deze sneller kan drogen én er binnenin geen vocht blijft hangen.

AGU maakt ook gebruik van ritsen met een waterafstotende, vochtwerende laag op de rits-tape. Daarnaast gebruikt AGU gewelde naden: dat zijn gelaste naden die zorgen voor een geheel waterdichte verbinding. Want hoe waterdicht het materiaal ook is: de zwakste schakel is vaak de constructie.

In dat kader is een rolsluiting – of roltopsluiting – een efficiënte sluitmethode. Deze garandeert niet alleen waterdichtheid, maar beschermt ook tegen stof en vuil. Een paar keer de sluiting omrollen en er kan geen druppel meer door: hermetisch dicht. Niet alleen AGU maakt gebruik van de waterdichte rolsluiting, maar ook merken als Ortlieb en Thule. Deze gebruiken hiervoor ook verstevigde randen, voor een betere houvast en (daarmee) makkelijker en sneller sluiten. Ook de combinatie met een klikgesp is een veelgebruikte.

Het gebruikte materiaal is, zoals genoemd, vanzelfsprekend eveneens een essentiële basis voor waterdichtheid. Bisonyl en tarpaulin zijn bekende waterdichte materialen, zoals voor fietstassen. Alleen voor fietsrugzakken zijn ze mogelijk te stug. Daarom zijn deze rugzakken gemaakt van bijvoorbeeld PU-gecoat nylon of PU-gecoat polyester, bijvoorbeeld bij Ortlieb.

Ortlieb gebruikt naast rolsluitingen en waterdichte ritsen ook schuifsluitingen, evenals een specifieke, zelfontwikkelde lasmethode. Honderd procent waterproof is waar het Duitse merk Ortlieb voor stáát; bij alle tassen, fietstassen en rugtassen. Daarmee blijft alle inhoud – laptop, tablet, maar bijvoorbeeld ook eten en (voor op vakantie) een tent – vrij van vocht.

Thule heeft eveneens ver ontwikkelde eigenschappen als het gaat om het waterdicht houden van equipment zoals de rugzakken die ze maken. Tot aan spuitwaterdicht. Thule gebruikt hiervoor onder meer sterk, PVC-vrij, TPU-gecoat nylon en gelaste naden.

Vaude onderscheidt zich eveneens qua watervrije rugzakken door gebruik te maken van waterdicht gelaste naden en rolsluitingen (met klikgesp). Verder past Vaude het materiaal canvas toe (PVC-vrij). Bovendien zijn hun producten klimaatneutraal gefabriceerd.

Waterdichte rugtassen

 

Waterdichte laptop rugtassen met anti-diefstal

Wil je een goede rugzak kiezen waarin je laptop, notebook en/of smartphone goed beschermd meekan? Dat heeft niet alleen betrekking op bescherming tegen water, maar ook tegen diefstal.

Daarom verkopen we eveneens waterdichte rugzakken met anti-diefstal eigenschappen en functies. Bescherm je laptop in de rugzak tegen de kans om gestolen te worden met één van de volgende mogelijkheden. Rugzakken met verborgen ritsen * rugzakken met verborgen vakken * rugzakken met de grote rits aan de achterkant tegen de rug aan * rugtassen met snijbestendig materiaal * en rugtassen met blind opbergvakje voor bijvoorbeeld een pinpas of creditcard. Een cijferslot / hangslot is een andere bekende mogelijkheid voor het beveiligen van rugzakken; (naast tegen vocht ook) tegen diefstal.

Laptop rugzakken met USB en andere specifieke eigenschappen

Rugzakken voor de laptop hebben vaak ook een USB-aansluiting voor het onderweg kunnen opladen van de smartphone of notebook. Deze laptop rugzakken hebben de USB-aansluiting gemaakt voor het opladen van een smartphone of tablet via een powerbank. Dit type rugtas heeft meestal ook een gewatteerd vak, zodat de laptop of ander device ook beschermd is tegen schokken en een teveel aan trillingen. Laptop rugzakken zitten ook anderszins vaak vernuftig in elkaar, met slimme vakken en andere kenmerken.

Rugzak: waterdicht en andere eigenchappen

Een rugzak die (ook) waterdicht is, heeft natuurlijk eveneens de meer algemene kenmerken van dit type product. Denk aan het meeneemgemak en draaggemak die nou eenmaal typerend is voor rugzakken. En denk aan de verstelbaarheid, de mogelijkheid om ‘m over de schouder te dragen, de gewichtsverdeling, de snelle bevestiging en de slimme opbergmogelijkheden. En natuurlijk: met een rugzak heb je je handen vrij. Het zijn allemaal voordelen van de rugzak. Zoals ook van de waterdichte rugzakken van merken zoals Ortlieb, Thule, AGU en Vaude. Bekijk eens het onderstaande aanbod!

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 3