Fietskrat op maat

Een fietskrat zoeken op maat, passend bij bijvoorbeeld de grootte van de fiets én het kind of de volwassene die erop plaats neemt, doet u eenvoudig op Fietskrat.nl. 

FIETSKRAT KOPEN? NAAR DE SHOP!

Fietskratten zijn er in voldoende formaten om er zeker van te zijn dat er voor ieder persoon een krat is met de juiste afmetingen. Zo zijn er fietskratten voor de kinderfiets en natuurlijk voor fietsen voor volwassenen. Nog specifieker is er onderscheid tussen de maten XS, S, M, L en XL.

Verschillende maten fietskratten: van 10 tot 50 liter
Ook het aantal liters wordt bij fietskratten veelgebruikt om de maat ervan aan te duiden. Een klein fietskrat is er bijvoorbeeld met een inhoud van 10 (ongeveer overeenkomend met XS), 15 of 20 liter. Zo'n lichtgewicht krat is geschikt voor op de kinderfiets, maar kan ook goed worden gebruikt voor op een fiets voor volwassenen: als compacter krat dat eventueel ook achterop de bagagedrager kan.

Een groot fietskrat

 

Lichtgewicht fietskrat is makkelijker sturen
Een voordeel van kleinere fietskratten is dat deze ook lager in gewicht zijn, hetgeen voor bijvoorbeeld een jonger kind makkelijker is bij het sturen. Een kleiner krat dat minder breed is, kan ook beter uitpakken bij bijvoorbeeld het parkeren in een volle fietsenstalling.

>>> Lees hier meer informatie over kleine fietskratten.

>>> Of lees hier meer informatie over kinderfietskratten; dus specifiek over kratten voor de kinderfiets van 16 inch, 20 inch en 24 inch. Ook kunt u er informatie vinden over fietskratten voor schoolgaande jongens en meisjes.

Hoe past welke maat fietskrat op de fiets of kinderfiets?
Fietskrat.nl toont de diverse maten fietskratten - waar van toepassing - op grotere en kleine fietsen: grotere fietsen met wielmaat 28 inch en kleinere (kinder)fietsen met wielmaat 24 inch. Zo kunt u alvast letterlijk een goed beeld krijgen van hoe de verhoudingen bij betreffende maten fietskratten uitvallen.

Grote maten fietskratten: tot en met 50 liter
Gemiddelde fietskratten zijn er met een inhoud van grofweg tussen de 20 en 40 liter. Een gemiddeld groot fietskrat is prima hanteerbaar, ook op de fiets, en daar passen al gauw makkelijk de nodige spullen in. Grotere fietskratten gaan uiteraard een stapje verder: richting 40 liter, 45 liter en 50 liter (XXL). In een groot fietskrat is zelfs ruimte voor spullen die niet meer in de gemiddelde fietstas passen. Een nóg groter fietskrat dan XXL zou voor een normale fiets uit verhouding zijn, ook met het oog op het behouden van een veilige fietsbalans.

Populair: het 40 liter krat
Het meest voorkomende grote fietskrat is het 40 liter krat (fietskrat XL). Het merk Kerri bijvoorbeeld heeft deze maat in veel kleuren.

Wilt u snel naar de verschillende maten fietskratten surfen? Heel eenvoudig: vink bij het filter één of meerdere maatcategorieën aan en de betreffende kratten verschijnen direct in beeld.

>>> Lees hier meer informatie over grote fietskratten

EXTRA TIP: zie ook extra informatie over fietskratten die inklapbaar zijn

 

FIETSKRAT KOPEN? NAAR DE SHOP!