Fietskratten van hout

Een fietskrat van hout of steigerhout is een natuurproduct met een stoere, robuuste uitstraling. Het stevige materiaal zorgt voor een goede bescherming van de inhoud van de krat. Lees meer over welke kleuren houten fietskratten zoal hebben en welke soorten er zijn.

Authentiek, klassiek, naturel; het zijn termen die vaak genoemd worden wanneer het gaat om een houten fietskrat. Hout is in alle lagen van de bevolking een aantrekkelijk materiaal, zowel vanwege de sfeer ervan als vanwege de praktische eigenschappen (massief en solide); bij een fietskrat niet uitgezonderd.

Fietskrat hout

Verschillen in houten fietskratten
Een fietskrat van hout is een typisch vaderlands product: op z'n Nederlands de fiets op! Een fietskrat van steigerhout, hardhout of ander soort hout is verkrijgbaar in verschillende stijlen. De vormgeving speelt daarbij een onderscheidende rol, net zoals de kleurtinten van het hout. Ook al dan niet gelakt hout, en bepaalde gimmicks en elementen op detailniveau geven een krat van hout een eigen gezicht. Vaak is ook het merk van het houten fietskrat direct beeldbepalend en daarmee herkenbaar.

Bijzondere fietskratten van hout
Voorbeelden van de 'gimmicks' zijn de bekerhouder. Deze komt vaker voor bij een houten fietskrat dan bij een kunststof fietskrat, omdat het natuurlijke hout zich als materiaal meer leent voor een dergelijke houder voor kopje koffie of blikje frisdrank voor onderweg. Er zijn zelfs kratten van hout die beschikken over een heuse parapluhouder (!). Een merk dat hierin sterk is, is TWO-O, dat ook een lage houten fietskrat heeft en een traditionele kratversie. (Tekst gaat door onder de foto)

Houten fietskrat


Welke kleur kan een houten fietskrat hebben?

De kleurtinten van houten fietskratten variëren van gelig, lichtbruin tot 'kersen' donkerbruin. En veel tinten ertussenin, zoals meer grijzig. Ze zijn er ook in een vintage look, waarbij dit type fietskrat onder andere door het beitsen van het hout een eigen, opvallende look kan krijgen.

Houten fietskrat met bekerhouder en parapluhouder

Een fietskrat van hout: waar nog meer op letten?
Verder kunt u tijdens uw oriëntatie letten op het formaat. Het zal u niet verbazen dat net zoals bij kunststof fietskratten er een grote verscheidenheid is aan afmetingen en ook houten fietskratten te verkrijgen zijn in het klein (small), medium en groot (extra large). Een ander punt dat u kunt meenemen in uw overwegingen is of het gebruikte hardhout voorzien is van een keurmerk, terwijl vanzelfsprekend ook de prijs beslissend kan zijn.

Fietskrat van hout


Goedkope houten fietskratten
die goed van kwaliteit zijn, vindt u op Fietskrat.nl, net zoals houten kratten voor op de fiets die vallen in het hoogste segment. Zie ons overzicht met houten kratten van bekende fietskrat-merken zoals het genoemde TWO-O, maar ook van Kerri, Wicked en Willex.

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 1