Een klein fietskrat kopen?

Zoekt u een klein fietskrat? Bijvoorbeeld een fietskratje voor op de kinderfiets, of gewoon een kleiner, compacter krat voor op de fiets voor volwassenen? Vind informatie over kleine fietskratten: over welke lichtgewicht kratten in de maat small er zoal zijn, zoals een fietskrat van 10 liter, 15 liter of 20 liter. Lees hier meer info over de fietskrat mini.

Hoewel fietskratten doorgaans tamelijk universeel zijn of lijken, is er wel degelijk veel verschil. Denk sowieso aan de kleuren, aan de sterkte van het kunststof, überhaupt aan het gebruikte materiaal (er zijn naast kunststof fietskratten ook houten fietskratten, rieten of rotan fietskratten - kratmanden - en zelfs aluminium fietskratten), en natuurlijk: het formaat, variërend van klein tot medium en groot.

Fietskrat klein


Een klein fietskrat of een fietskrat xs?

Een klein fietskrat die behoort tot de categorie maat small, zal een inhoud hebben van zo'n 10 liter, dan wel 15 liter of maximaal 20 liter. Een fietskrat xs (extra small) zal horen bij een inhoud van zo'n maximaal 10 liter. Ook in deze kleine kratten kan er op de fiets nog altijd aardig wat worden vervoerd.

Fietskratje voor de kinderfiets of gewoon voor op de grote fiets
Kiest u voor een (relatief) klein fietskratje, bijvoorbeeld voor de kinderfiets of omdat zo'n compact, soms ook laag krat voor u als volwassene eigenlijk wel voldoende is, dan blijft er nog genoeg keuze over. Er zijn namelijk kleine houten kratten, vele gekleurde kleine kratten - zoals u kunt zien: blauwe, roze, gele, groene, rode, oranje, witte en natuurlijk ook de klassieke zwarte - en zelfs inklapbare kleine kratten.

Lichtgewicht fietskratten die laag zijn en smal?
Het voordeel van een kleine fietskrat, kan zijn dat deze iets minder van gewicht is op uw voordrager. Daardoor is het wat lichter sturen, uiteraard wel afhankelijk van wat u erin meeneemt. Het verschil in gewicht door het formaat is echter marginaal; wat dat betreft is het verschil door het gebruikte materiaal nog wat groter. Een groter voordeel kan zijn dat een kleiner krat ook minder breed is, en met een smaller fietskrat is het bijvoorbeeld makkelijker parkeren in een overbezet fietsenrek.

Kleine fietskratten voor kinderfiets én grote fiets


Een fietskrat mini kan zelfs inklapbaar zijn 

Uw mogelijke voorkeur voor kleine fietskratten kan ook voortkomen uit een voorkeur qua smaak in combinatie met de benodigde ruimte. Waarom zou u een groot fietskrat kopen als een kleine ook al volstaat en u deze zelfs nog mooier vindt? Daar komt nog bij dat u moet kijken waar het krat eventueel van de fiets af zal komen te staan. In een ruime garage zal het weinig uitmaken, maar als de tijdelijke bestemming van het afneembare fietskrat een smalle gang moet zijn, dan is een mini fietskratje al gauw van meerwaarde. Of neem het inklapbare fietskrat: want óók die zijn verkrijgbaar bij een specialist in alle soorten fietskratten, van heel groot tot... heel klein.

Fietskrat laag


Kleine fietskratten met bekerhouder?

Kortom, bij het kopen van een klein fietskrat is er op Fietskrat.nl volop keus, tot aan een krat met bekerhouder aan toe! Ook tonen wij u zoveel mogelijk via duidelijke foto's de verhoudingen; hoe groot de krat daadwerkelijk is, geplaatst op een fiets voor volwassenen en/of op een kinderfiets.

 

Lees meer
Filter uw producten


Pagina 1 van 2