Fietskrat bevestigen

Hoe maak je een fietskrat vast? Lees hier hoe de fietskrat te bevestigen is op de fiets. Of beter gezegd: hoe u de fietskrat kunt monteren op de voordrager of eventueel de bagagedrager. Dat kan prima met tiewraps of, nog beter, met een speciale bevestigingsset.

FIETSKRAT KOPEN? NAAR DE SHOP!

De krat op stabiele en stevige wijze plaatsen, is haast kinderlijk eenvoudig. Een voorwaarde is echter wel dat uw fiets een voordrager heeft, ervan uitgaande dat u de fietskrat voorop de fiets wilt hebben. Dit is ook verreweg de meest toegepaste manier. Kleinere fietskratten echter kunnen eventueel óók op de achterdrager. Welke dit zijn, leest u bij de productomschrijvingen van de kratten op deze site.  

Fietskratten snel, effectief en stabiel vast
Plaatst u het fietskrat op de voordrager of het (kleinere) fietskrat op de bagagedrager, dan is er sowieso de volgende effectieve en goedkope methode. In al zijn eenvoud: het vastzetten met tiewraps. Meestal volstaan er al twee. U krijgt deze tiewraps bij een bestelling op Fietskrat.nl standaard meegeleverd, zodat u al meteen met de nieuwe aankoop de fiets op kunt.

Fietskrat en montage Fietsrat bevestigen


Tiewrap: makkelijk door te knippen - RVS bevestiging echter níet
Voor extra stevigheid en om te voorkomen dat iemand met een nijptang, combinatietang, kniptang of schaar de tiewraps kan doorknippen en vervolgens vrij spel heeft met het krat, is de hiernavolgende manier van monteren een nog beter idee.

 

Fietskrat vastzetten met tiewraps

 

Speciale montage van het fietskrat
Dat is namelijk met speciaal bevestigingsmateriaal voor een fietskrat, zoals van het merk Basil. Hiermee kan het fietskrat of de rotan fietsmand (mits open aan de onderkant) vast op de voordrager via drie roestvrij stalen beugeltjes, voor meer zekerheid en een nog langere levensduur.


>>> Lees hierover meer op de infopagina over de fietskrat - en fietsmand bevestigingsset van Basil.

 

Fietskrat bevestigingsset Basil


Gebruik géén touw of ijzerdraad
Bovengenoemde methoden zijn goedkoop, praktisch en snel. Ze zijn bovendien beter dan het gebruik van bijvoorbeeld touw, dat onherroepelijk gaat rekken. En let op: ook een ijzerdraadje gebruiken is géén goed idee. Ten eerste roest zo'n ijzerdraadje snel door. En ten tweede draait u bij een plastic krat zo'n draadje snel door het kunststof, óók als het kunststof betreft van de beste kwaliteit.

FIETSKRAT KOPEN? NAAR DE SHOP!

Veilig en solide op de voordrager
Het spreekt voor zich dat het van belang is dat de krat solide op de fiets zit. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan in het ergste geval een gevaarlijke situatie ontstaan in het verkeer en voor uzelf. In een iets minder erg geval zou het alleen schadelijk kunnen zijn voor de spullen die u erin vervoert. Nog waarschijnlijker én irritant is echter dat een licht schuivend fietskrat onderweg teveel de aandacht opeist. Met genoemde bevestigingsset of tiewraps voorkomt u dus al dit eventuele ongemak.

P.S. Voor houten kratten levert Fietskrat.nl langere tiewraps mee. De echte doe-het-zelver echter boort een gaatje in het plankje en gebruikt de genoemde bevestigingsset van Basil voor extra stevigheid.


Fietskrat montage met bevestigingsset


Ook voor fietsmanden zijn tiewraps als gezegd altijd een makkelijke manier van bevestigen op de voordrager. Mocht de mand na een tijdje beginnen te rammelen, neem dan bijvoorbeeld bij het boodschappen doen een paar extra tiewraps mee, om de mand even op een extra plek vast te zetten. Verder geldt, zoals vermeld, eveneens voor een mand dat vastschroeven met beugeltjes net iets beter is, ook ter voorkoming van gelegenheidsdiefstal.

>>> TIP: met het oog op diefstalpreventie kan ook een eenvoudig hangslotje / kabelslotje als deze net het verschil maken...

 

FIETSKRAT KOPEN? NAAR DE SHOP!