Fietsbakken

Een fietsbak. Wat is dat eigenlijk? Vaak gaat het letterlijk over de bak van een bakfiets. Maar wie uit België komt en fietsbakken zegt, weet dat het dan óók om een fietskrat kan gaan. Precies het product waar we als webshop al sinds de jaren ’10 gespecialiseerd in zijn.

Een fietskrat kopen – een houten, kunststof of ander exemplaar? Klanten die het hebben over een fietsbak, hebben het daarmee niet zelden over een krat – en zij zijn op zoek naar een mooi en goed exemplaar, die zowel qua stijl als formaat het beste past op hun fiets dan wel de kinderfiets.

Fietskrat.nl verkoopt online al sinds de jaren ’10 fietsbakken in de houten variant, en (onder andere) in de kunststof variant, in de meest uiteenlopende kleuren. En in eigenlijk elk formaat. Voor op de voordrager van fietsen van kinderen, of voor op voordrager van fietsen van volwassenen; je vindt bij ons altijd wel een krat waar je als fietseigenaar blij van wordt.

Aangename bezigheid: een fietsbak kopen

Het is best een aangename bezigheid om een fietsbak te kopen. Vooral omdat dat begint met het al scrollend uitzoeken ervan. En bovendien: met de prijs valt het meestal wel mee. Dit product is extra leuk omdat je er ook echt iets aan gaat hebben (voortaan neem je van alles, heel eenvoudig op de fiets mee). En omdat er, op Fietskrat.nl, wel iets te kiezen valt...


Een hoes voor de fietsbak
Wil je de fietsbak goed afdekken, zoals bij een regenbui of als je fietst over een stoffig zandpad? Gebruik dan een krathoes. Deze maakt het fietsbakkie nog kleurig ook.


Kies bij het kopen van een fietsbakkie uit vele merken

Basil. FastRider. Kerri. Lastpak. Lynx. Steco. TWO-O. Urban Proof. VWP. Wicked. En andere merken. Omdat we al jarenlang zoveel merken voeren, is ons assortiment fietsbakken ook zo uiteenlopend. Hout (in meerdere soorten), plastic (beter gezegd sterk kunststof); werp een blik op de productafbeeldingen op deze pagina en je scrolt zo door een gevarieerd, aantrekkelijk aanbod. Maar ook als het gaat om fietsbakken van gevlochten riet, geven we direct thuis: dan hebben we het eigenlijk niet over een fietsbak maar over een fietsmand. Of nog beter gezegd: over een kratmand. Dat zijn fietsmanden met een rechthoekige vorm, evenals handgrepen, die lijken op de 'gewone' fietskrat – oftewel op de ‘gewone’ fietsbak.

Kies wél even een goede fietsbak uit

Met onze vele merken en modellen hebben we in elke prijsrange een leuke krat te bieden. Zo kun je hier een goedkope fietsbak kopen, net als bij een winkelketen zoals de Action, maar dan van betere kwaliteit, zodat de krat langdurig de testen zal doorstaan. Of juist, bijvoorbeeld, een duurder krat: omdat deze van extra sterk hout is, van extra stevig kunststof, extra groot is of misschien wel iets bijzonders heeft. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan de fietsbakken van TWO-O, met ingebouwde ruimte voor een drinkbeker. Of aan een inklapbaar fietsbakkie; filter daarvoor maar eens op het merk Steco.


Fietsbak vastmaken: hoe?
Koop je een fietskrat gemaakt van kunststof? Dan bevestig je deze makkelijk met een paar tiewraps. Die leveren we ook gratis mee. Maar er is ook deze fietsbak bevestigingsset.


Verschillen in fietsbakken

Onze fietskratten alias fietsbakken kunnen tegen een stootje, jarenlang, en tegen een buitje, hoe heftig in Nederland of België de regen ook kan zijn. Natuurlijk zijn er ook verschillen; in soort en kwaliteit. Inzoemend op het laatste? Denk aan een beter kunststof fietsbakkie dat nog beter bestand is tegen blootstelling aan UV – en daarmee ook kleurvast is. Een ander kwaliteitsaspect is het gerecyclede kunststof die meerdere van onze fietsbakken kenmerken. Bijzonder (want enigszins afwijkend) zijn ook de fietsbakkies die niet bestemd zijn voor alleen vóór, maar ook voor áchterop de fiets: de fietsbakken in de kleinste formaten.

Een fietsbak voor dagelijks nut

Een fietsbak – bedoeld als fietskrat, zoals we al aangaven – is multifunctioneel inzetbaar. In zo’n krat op meestal de voordrager kun je van alles plaatsen. Allerlei soorten tassen bijvoorbeeld, zoals de shopper. De teamtas van je hockeyteam. Of een losse bal. Flessen frisdrank. Een schooltas. Een extra trui of lunch voor in het park. Afijn, er zijn vele mogelijkheden die een fietsbakkie met zich meebrengt. Koop ‘m hier, op Fietskrat.nl.

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 7