Een fietsaccessoire monteren met CarryMore

Met het systeem CarryMore - van XLC - krijgt de fietsmand of fietstas een stabiele plek op de bagagedrager. Maar het voordeel van het gebruik van CarryMore is ook dat de fietsaccessoire in een handomdraai ook weer van de fiets of e-bike kan. Ideaal dus voor dagelijks gebruik. Lees hier hoe CarryMore werkt, over het praktische gemak ervan en welke adapter(s) en soorten fietstassen en fietsmanden er voor CarryMore zijn.

Ten eerste: voor het gebruik van CarryMore is een adapterplaat benodigd. Deze sluit aan de ene zijde aan op de fietsmand of fietstas. Aan de andere kant sluit de adapter aan op één van de bijbehorende dragers. Deze adapterplaat is meestal al voorgemonteerd op betreffende XLC fietstas of -mand. Met dit systeem kun je de fietsaccessoire makkelijk op de fiets plaatsen en deze er weer afhalen. Dat gebeurt met één klik, via een bijbehorend hendeltje. Het systeem van CarryMore zorgt er ook voor dat de tas of mand ook echt stabiel achterop de fiets vastzit. Het betreft dus een combinatie van gemak (snel de mand of tas op en van de fiets) met veiligheid en een goede balans tijdens het fietsen. 

Zo werkt CarryMore, het systeem van XLC

CarryMore bagagedragers
Zoals gezegd past de accessoire met CarryMore adapterplaat alleen op één van de gelijknamige achterdragers. Deze zijn er in meerdere varianten, voor meerdere soorten fietsen. Het draaggewicht kan oplopen tot zo'n 25 kilo. Zo'n achterdrager is los te koop. Hetzelfde geldt voor de CarryMore adapter. Deze is weliswaar vaak standaard bevestigd op bijvoorbeeld de fietsmand, maar is ook apart aan te schaffen, inclusief bevestigingsmateriaal. Handig voor als reserve of om te plaatsen op een XLC mand of tas die nog géén adapterplaat heeft, maar er al wel op is voorbereid met de aanwezigheid van onder andere de benodigde schroefgaten.

CarryMore fietstassen en fietsmanden
Op deze pagina's vind je enkele tassen en manden van het merk XLC die geschikt zijn voor CarryMore.

MIK, Snap-it?
Veel van de fietsmanden en fietstassen op deze site zijn standaard voorzien van een aansluiting die geschikt is voor meerdere bevestigingssystemen. Zo'n (niet standaard meegeleverde) adapter is dan geprepareerd voor bijvoorbeeld zowel MIK, I-Rack/Carrymore als Racktime.

CarryMore toepassingen
Het voordeel van het gebruik van XLC CarryMore is - behalve het plaatsgemak - ook dat je telkens snel en eenvoudig kunt wisselen van tas of mand. Een nadeel van CarryMore is zoals vermeld dat er een bijpassende achterdrager voor nodig is en dat er helaas géén 'tussenadapter' beschikbaar is waarmee je een standaard drager geschikt maakt voor dit XLC systeem. Er is dus geen verbindingsstuk waarmee de drager alsnog kan worden verbonden met de CarryMore adapterplaat die vast aan de fietsmand of fietstas zit. Voor het bevestigingssysteem van MIK bestaat zo'n accessoire overigens wel (de Carrierplaat).

Zie desgewenst ook:

 

Lees meer
Filter uw producten
Pagina 1 van 1